Uitponden van een woning

uitponden van een woning

Het uitponden van een woning is het verkopen van een verhuurde woning die leegstaat.

In Amsterdam worden veel voormalige huurwoningen verkocht. Dit kan een woningbouwvereniging zijn maar ook een huisjesmelker.

Het is natuurlijk interessant om de bouwkundige gebreken, of achterstallig onderhoud aan een gebouw door te schuiven aan nieuwe kopers. Beschouw het als het kopen van een oude auto die voor weinig te koop staat maar eigenlijk versleten is, Het kopen van zo,n auto brengt een groot risico mee dat de auto er snel mee op houdt.

In dit geval gaat het om een huis of huizenblok waar enorm veel onderhoud aan moet plaatsvinden, wat uitgesteld is omdat men wist dat de huurwoningen afgestoten gaan worden.

Een koper die het dak, of het casco van het huis niet heeft laten keuren kan later met enorme kosten geconfronteerd worden.

Laat dus altijd een bouwkundige keuring uitvoeren zodat u weet wat er aan een huis mankeert. Want alleen dan kunt u pas een verstandige aankoop beslissing nemen.

Lees wat uitponden betekent:

Uitponden

Uitponden is een woord dat steeds meer voorkomt. Het betekent het verkopen van huurwoningen die leegstaan. Dus als een huurder vertrekt, kan de verhuurder of woningcorporatie ervoor kiezen de huurwoning te verkopen, hetzij aan de vertrekkende huurder of aan nieuwe bewoners.

Oude huurwoningen

Vaak gaat het om oude huurhuizen die gebouwd zijn vanaf 1920. Verhuurders beslissen vaak om tot uitponden over te gaan nadat de huurwoning jaren is verhuurd. Het is dan ook belangrijk dat je als koper de woning goed laat nakijken op gebreken, bijvoorbeeld door een bedrijf gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van oude huizen . Een eerdere rechtszaak maakte duidelijk dat de verhuurder niet altijd aan te spreken is op gebreken in de woning. Doordat de verhuurder vaak zelf niet in de woning heeft gewoond, kan het zijn dat hij niet op de hoogte was van bepaalde tekortkomingen of schade. Zo kan de verhuurder een ‘niet-zelfbewoningsclausule’ laten opnemen in het verkoopcontract.

Uitponden door woningcorporaties

Het uitponden van huurwoningen kan verschillende redenen hebben. Zo kan een woningcorporatie of huisjesmelker ervoor kiezen om haar bezit aan huurwoningen te verkleinen. Of wellicht denkt de corporatie of huisjesmelker meer inkomsten te kunnen genereren door het verkopen van de huurwoningen.

Veelgestelde vragen over uitponden:

We hebben enkele vragen die vaak werden gesteld over uitponden en de daarbij behorende antwoorden voor u op een rijtje gezet.

  • Wat zijn de voordelen van uitponden?

    De voordelen van uitponden is dat een verhuurder de mogelijkheid heeft om een (oude) huurwoning te verkopen aan bijvoorbeeld de laatst zittende huurder.

  • Waar moet je opletten als je een huurwoning koopt?

    Wanneer je een huurwoning koopt, moet je er vooral opletten of er geen gebreken zijn door ouderdom. Meestal besluit een verhuurder een huurwoning te verkopen die oud is en jaren bewoond is door verschillende huurders. De woning bouwtechnisch laten beoordelen is geen overbodige luxe.

  • Wat is uitponden?

    Uitponden is het verkopen van een huurwoning die leegstaat.

meer informatie http://www.bouwkundige-keuring-amsterdam.com

Over Fred Tokkie

Fred Tokkie is gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van alle soorten huizen in Amsterdam en omstreken . Via dit blog deel ik mijn bouwkundige kennis met u.
Dit bericht werd geplaatst in Bouwkundige Keuring Amsterdam en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.