Huis kopen Amsterdam Tips

Huis kopen Amsterdam Tips. – Tips die u VEEL geld en ellende besparen bij het kopen van een huis in Amsterdam. Fred Tokkie geeft u de gouden aankoop tips ! Beluister een mp3 waar alles op een zeer heldere manier wordt uitgelegd

1 Eerst een bouwkundige keuring want in Amsterdam zijn heel veel huizen met een   slechte fundering. (financiële schade van 50.000 – 200.000 euro)

2 Als alle bouwkundige gebreken geïnventariseerd  zijn kunt u flink onderhandelen over de vraagprijs.

3 Mocht u toch direct willen tekenen maak dan een voorbehoud in het contract dat de koop alleen door gaat als een bouwkundige keuring geen grote gebreken aan het licht brengt. Geef het bedrag aan in euro’s. Dus bijvoorbeeld als er meer dan 5000 euro aan bouwkundige gebreken gevonden worden mag u de koop ontbinden.

4 Voorlopig koopcontract – Laat u niet opjagen of verleiden door de verkopend of aankopend makelaar want hun belang is om zo snel mogelijk een DEAL te krijgen, dit is niet in uw belang,want u heeft een onderzoeksplicht. Oftewel zonder bouwkundige keuring heeft u na de koop geen rechten meer om bouwkundige gebreken te kunnen verhalen op de verkopende partij.

5 Teken het voorlopig koopcontract pas na de bouwkundige keuring want de bouwkundige keuring kan vele bouwkundige gebreken aan het licht brengen. Op basis van deze gebreken kunt u flink onderhandelen. Tienduizenden euro,s of meer van de vraagprijs af krijgen is in Amsterdam zeer realistisch. En dit wil de makelaar en de verkoper natuurlijk proberen te vermijden want dat kost hun geld. Onderhandelen na het tekenen van het voorlopig koopcontract levert u doorgaans weinig geld op en is bovendien erg lastig.

6 Vraag altijd na een NEN 2580 meting, dit is een exacte meting van het aantal vierkante meters. Meer dan eens heb ik meegemaakt dat een huis of appartement minder vierkante meters had dan de makelaar had opgegeven. Afwijkingen van 10 % of meer ben ik tegengekomen. Bij een grachtenpand van 100 m2 op een triple A locatie betaald u dus zo maar 60.000 euro teveel. (1 m2 is minimaal 6000 – 8000 euro)

7 Vraag alle stukken bij de verkoper en makelaar op en laat mij een safety check doen bij de gemeente, meer dan eens kom ik er achter dat waardevolle informatie achter gehouden wordt. Informatie die vooral voor u essentieel is om een goede aankoop beslissing te kunnen maken.

Meer informatie en tips op http://www.bouwkundige-keuring-amsterdam.com

Lees de RECENSIES van vele tevreden klanten waar ik (Fred Tokkie)een bouwkundige keuring voor het uitgevoerd.

Met vriendelijke groet,

Fred Tokkie

Hieronder nog wat algemene informatie van de gemeente Amsterdam

Bekijk de splitsingsakte en het splitsingsreglement
Hierin kunt u vinden welk deel van het pand u precies koopt en hoe het gebruik van gemeenschappelijke ruimten geregeld is. Als de verkopende partij geen inzage geeft in deze stukken, kunt u ze ook (tegen betaling) opvragen bij het Kadaster.

Hoe functioneert de Vereniging van Eigenaren?
Het is verstandig om te weten hoe de Vereniging van Eigenaren functioneert. Vraag daarom de financiële stukken van de vereniging op en informeer naar de onderhoudsplannen voor de komende jaren. Ook de laatste verslagen van de vergadering van eigenaren geven een goed beeld van wat er zoal in de VvE speelt.

Is er een onderhoudsfonds (reservefonds) voor (groot) onderhoud?
Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) is vanaf 1 mei 2008 wettelijk verplicht een onderhoudsfonds (reservefonds) te hebben voor (groot) onderhoud. Vanuit dit fonds onderhouden de eigenaren samen de gemeenschappelijke bouwdelen zoals: het dak, de gevel, de fundering, de gemeenschappelijke installaties, de inpandige gemeenschappelijke ruimten etc.
De VvE-onderhoudmeter geeft aan hoe groot het onderhoudsfonds dient te zijn en welk bedrag daarvoor jaarlijks nodig is. Het is belangrijk het resultaat van de onderhoudsmeter te bespreken met de VvE om te kijken of de hoogte van het fonds toereikend is.
VvE-onderhoudsmeter (Rijksoverheid)

Geen openstaande schuld van de verkopende partij?
Controleer of de huidige eigenaar zijn bijdrage aan de VvE netjes heeft betaald. De notaris is overigens verplicht u voorafgaand aan de overdracht te informeren over een eventuele betalingsachterstand. Als achteraf blijkt dat er schulden zijn, bent u daarvoor dan niet meer verantwoordelijk.

Beoordeel de onderhoudsstaat van het gebouw
Als u een appartement koopt, koopt u een deel van een groter gebouw. U moet dus niet alleen naar uw eigen toekomstige appartement kijken, maar ook naar de onderhoudsstaat van de rest van het complex. U kunt bij uw stadsdeel informeren of er een zogenoemde aanschrijving geldt voor het gebouw. Dat betekent dat de gemeente de staat van onderhoud zodanig slecht acht dat het de eigenaren verplicht om bepaald onderhoud uit te voeren.

Bestudeer de stukken
Als u de woning koopt, krijgt u van de notaris alle stukken overhandigd die betrekking hebben op de Vereniging van Eigenaren. Lees deze goed. Het gaat om:

  • splitsingsakte
  • splitsingsreglement
  • splitsingstekening
  • huishoudelijk reglement
  • laatste stukken van de VvE

Meer informatie en tips op http://www.bouwkundige-keuring-amsterdam.com

Heeft u vragen neem dan contact met met op

020-7736842

Fred Tokkie

Over Fred Tokkie

Fred Tokkie is gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van alle soorten huizen in Amsterdam en omstreken . Via dit blog deel ik mijn bouwkundige kennis met u.
Dit bericht werd geplaatst in huis kopen amsterdam, huis kopen Amsterdam tips en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.