Bouwkundige keuring Amsterdam Tips !

Bouwkundige Keuring Amsterdam – leer alles over het  (voordeliger)kopen en keuren van een huis in Amsterdam. Bekijk eerst de video a.u.b. hieronder

Meer informatie en tips op http://www.bouwkundige-keuring-amsterdam.com

Wanneer laat je een bouwkundige keuring in Amsterdam doen?

Als je niet zeker bent over de kwaliteit van het huis dat je wilt kopen, laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren.

De staat van het huis wordt dan door een expert bekeken.

Zo kom je te weten welke bouwkundige problemen er zijn, hoeveel achterstallig onderhoud er is en welke risico’s voor toekomstig onderhoud er nog zijn.

De gebreken die jij niet direct ziet, kan een bouwkundige meestal wel zien.

Wat wordt er bij een bouwkundige keuring gedaan?
Bij een keuring wordt (afhankelijk van de voorwaarden) het hele huis van binnen en van buiten onderzocht. De bouwkundige bekijkt alles waar hij zonder slopen bij kan.

Hij kijkt daarom niet achter betimmeringen zoals plafonds of schrootjes. Als er gebreken zijn verborgen, komen die dus niet aan het licht.

De bouwkundige klimt (als het goed is) wel op het dak en kruipt onder de vloer om de kwaliteit daarvan vast te stellen.

Tot slot maakt de bouwkundige een rapport op. Daarin wordt de kwaliteit van alle bouwkundige onderdelen van het huis beschreven, met daarbij een kostenbegroting voor herstel en onderhoud.

Dit rapport is voor jou heel handig. Je ziet meteen hoeveel geld je moet reserveren voor (achterstallig) onderhoud. En je weet precies welk onderhoud er gedaan moet worden.

De bouwkundige kijkt alleen. Kan ik dat niet beter zelf doen (en geld uitsparen)?
Als je weet waar je naar moet kijken/zoeken, kun je zelf ook alles zien wat de bouwkundige ziet. Maar meestal heeft de bouwkundige zo veel meer kennis van zaken, dat hij zijn geld dubbel en dwars waard is.

Als hij bijvoorbeeld een verrotte vloer vindt, die jij niet had gezien, scheelt dat je een groot bedrag aan herstelkosten. Misschien koop je het huis dan niet eens. Stel je voor dat je net verhuisd was en dan ontdekt had dat de vloer verrot was (of de fundering verzakt, of boktor in het dak)… Zo zijn er nog veel meer en zelfs nog veel grotere problemen, die je kunt ontdekken met een bouwkundige keuring.

Ook als het huis pico bello in orde blijkt te zijn, heb je je geld nuttig besteed. Je hebt dan betaald voor zekerheid. Je hebt je ervan verzekerd dat je geen zichtbare gebreken over het hoofd hebt gezien.

Tot slot voldoe je ook nog eens aan je onderzoeksplicht. Je hebt de bouwkundige staat door een expert laten onderzoeken. Dit kan van belang zijn als er later, nadat jij eigenaar bent geworden, verborgen gebreken aan het licht komen.

Op welk moment schakel je de bouwkundige in

Dat kan op elk moment in het aankooptraject.

Veel kopers maken de bouwkundige keuring onderdeel van de onderhandelingen. Pas als de koop gesloten is, wordt de bouwkundige ingeschakeld. In de koopakte wordt dan een ontbindende voorwaarde (met betrekking tot de bouwkundige keuring) opgenomen. Als de keuring meer dan een vooraf bepaald bedrag aan kosten uitwijst, kan de koop ontbonden worden.

Hoe kies je een bouwkundig bureau

Bouwkundige bureaus hebben ieder hun eigen voorwaarden en prijzen. Ook verschillen de rapporten onderling in mate van detail.

Ik ben goedkoper dan de meeste concurrenten, ik woon en werk in Amsterdam. Ik reken geen reiskosten en heb dus ook geen dure lease auto en geen secretaresse maar wel 25 jaar ervaring en vele tevreden klanten. Lees de recensies zelf op onze SITE

Op mijn fiets bezoek ik u en voer voor u een zeer grondige bouwkundige keuring uit.

Met vriendelijke groet,

Fred Tokkie

020 – 7736842

meer informatie op http://www.bouwkundige-keuring-amsterdam.com

Over Fred Tokkie

Fred Tokkie is gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van alle soorten huizen in Amsterdam en omstreken . Via dit blog deel ik mijn bouwkundige kennis met u.
Dit bericht werd geplaatst in Bouwkundige Keuring Amsterdam, huis keuren amsterdam, huis kopen amsterdam, keuring huis amsterdam en getagged met . Maak dit favoriet permalink.