De huizenprijzen in Amsterdam Stabiliseren weer !

Huizenprijzen in de stad  Amsterdam blijven goed overeind

 
11-04-13   09:55 uur  – Bron: Het Parool
 
Archieffoto. © anp
 

De woningmarkt zakte landelijk verder in het moeras. De gemiddelde huizenprijzen daalden in Nederland in het eerste kwartaal 1,6 procent, nadat ze ook vorig kwartaal ook al een procent zakten. De huizenprijzen in Amsterdam zijn in het doorgaans zwakke eerste kwartaal juist goed overeind gebleven.

Dit blijkt uit vanmorgen door makelaarskoepel NVM gepubliceerde kwartaalcijfers. De gemiddelde prijs van een doorsnee appartement in Amsterdam steeg vorig kwartaal 0,6 procent tot 206.000 euro, nadat de prijzen vorig kwartaal met 1,9 procent klommen. ‘De huizenmarkt in Amsterdam profiteert van schaarste,’ zegt Eefje Voogd, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA).

‘Na vijf jaar crisis worden minder huizen gebouwd en bijna niemand verhuist,’zegt Voogd. ‘Er zijn haast geen nieuwe huizen, terwijl de stad groeit. Er kwamen vorig jaar bijna tienduizend Amsterdammers bij. Die willen wonen. Er komen weer mensen die zin krijgen in een nieuw huis. Ze denken dat de huizenprijzen tot dicht bij het dieptepunt zijn gedaald. Het lijkt er op dat de huizenprijzen in Amsterdam het vorig kwartaal de bodem bereikt hebben.’

Het aantal verkochte woningen in de stad daalde 27 procent tot 1480 woningen. Die daling werd verwacht, nadat de verkopen in het laatste kwartaal vorig jaar dertig procent stegen. Kopers wilden nog snel een huis kopen met een aflossingsvrije hypotheek. Zij versnelden hun aankopen, waardoor de markt in januari stil viel. Volgens Voogd is de opleving niet incidenteel. De vierkante meterprijs licht steeg, met 0,3 procent tot 3073 euro voor appartementen. De tijd dat een huis te koop staat daalde van 106 tot 98 dagen. Het aantal te koop staande huizen daalde ook, van 8970 tot 8357 huizen.

Dit artikel heb ik overgenomen uit een landelijk dagblad

Meer informatie en tips op http://www.bouwkundige-keuring-amsterdam.com

Over Fred Tokkie

Fred Tokkie is gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van alle soorten huizen in Amsterdam en omstreken . Via dit blog deel ik mijn bouwkundige kennis met u.
Dit bericht werd geplaatst in Bouwkundige Keuring Amsterdam en getagged met . Maak dit favoriet permalink.