Schoongrond Verklaring

Schoongrond verklaring – wat is een schoongrond verklaring

Voordat U met het funderingsherstel oftewel het herstellen of vernieuwen  van de fundering kunt beginnen is een van de voorwaarden  van de gemeente Amsterdam dat de grond die zich onder Uw huis bevindt wordt onderzocht op vervuiling. Veel grond in Amsterdam is ernstig vervuild  met o.a. zware metalen zoals lood, zink etc. en mag om die reden niet in een gewone bouwpuin container gestort worden. Veel vervuilde grond wordt door een transportbedrijf met een vrachtwagen opgehaald en naar de verbrandingsoven gebracht.

Een gecertificeerd neemt  grondmonsters/bodemmonsters en watermonsters  Als blijkt na onderzoek dat de grond ernstig vervuild is dan is dit een stuk duurder om deze grond af te voeren dan als de grond niet ernstig vervuild is.
Al snel wordt er veel grond weggegraven bij funderingsherstel of kelderbouw/ onderkelderen van uw huis in Amsterdam. Als de grond ernstig vervuild is kost het al snel tussen de 80 en 100 euro per kuub om dit te laten afvoeren per vrachtwagen naar de vuilverbrandingsoven.
Het is daarom zinvol om te weten of de grond erg vervuild is of niet want kan kan U veel geld schelen.
Heeft u advies nodig bel dan 020-7736842
Met vriendelijke groet,
Fred Tokkie

Over Fred Tokkie

Fred Tokkie is gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van alle soorten huizen in Amsterdam en omstreken . Via dit blog deel ik mijn bouwkundige kennis met u.
Dit bericht werd geplaatst in Bouwkundig Advies Amsterdam, Fundering vervangen, Funderingsherstel Amsterdam, Funderingsonderzoek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s