Meetbouten – Wat zijn meetbouten ?

Meetbout – wat zijn meetbouten

Alles wat over meetbouten, helder uitgelegd door een echte funderingsspecialist uit Amsterdam.

Dit is een meetbout, bekijk de foto !

Meetbout

In Amsterdam zie je veel meetbouten in de voorgevels. Deze meetbouten worden in 1 of meerdere bouwmuren geboord. Door middel van deze meetbouten kan je verzakkingen in de fundering van je huis opsporen.

Het monitoren oftewel het regelmatig (jaarlijks bijvoorbeeld(  inmeten van de meetbouten geeft zeer nauwkeurig aan of de voorgevel of andere bouwmuren aan het verzakken zijn of niet. En vooral hoeveel millimeter per jaar.

Meetbout gegevens van de gemeente Amsterdam zijn openbaar en zijn gewoon te vinden op het internet.  Dit is een Exel waar je kunt zoeken op straat en huisnummer, het is vaak geordend per stadsdeel. Op deze manier kom je er misschien achter dat er misschien ook meetbouten zijn geplaatst op een huis dat je wilt kopen.

Dit is natuurlijk niet erg positief want het betekent dat de fundering van dit huis om 1 of andere reden verdacht is, hetgeen natuurlijk niet direct betekent dat de fundering er ook slecht is aan toe is. Een uitzondering hierop zijn huizen die in de buurt staan van de Noord Zuidlijn want deze huizen worden preventief gemonitord.

Meetbouten die alleen in de voorgevel geplaatst zijn zegt  niets over de algehele bouwkundige toestand van de fundering van een huis.

Makelaars overhandigen mij nog wel eens een uitdraai van het meetbouten rapport. Vaak zijn oude gegevens en dus geen RECENTE gegevens.

Daar heb je dus HELEMAAL NIETS aan want een houten paal fundering kan snel slechter worden. Oude gegevens zijn dus absoluut onbetrouwbaar om daar de conclusie uit te trekken dat de fundering goed is.

Voorkom een miskoop en bel de Huizendokter 020-7736842 of bezoek onze WEBSITE

 

Over Fred Tokkie

Fred Tokkie is gespecialiseerd in de bouwkundige keuring van alle soorten huizen in Amsterdam en omstreken . Via dit blog deel ik mijn bouwkundige kennis met u.
Dit bericht werd geplaatst in bouwkundige keuring fundering en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s